Artister

VIKTORIA TOCCA är utbildad vid Ballettakademien i Göteborg och har av amerikansk musikpress sagts ha en av vår generations vackraste röster.

Viktoria fick bland annat stor uppmärksamhet när hon knep huvudrollen som kejsarinnan Sissi vid världspremiären av musikalen Ludwig II i Tyskland år 2000, och hon är en av de yngsta sångerskorna någonsin att bli godkänd av Andrew Lloyd Webber för huvudrollen som Christine i Phantom of the Opera – en roll hon axlade under två år i Köpenhamn.

I Sverige har vi bland annat sett henne som en av finalisterna TV3:s ”West End Star”, som Cecilia i ”Musikäventyret Arn de Gothia” Dalhallaoch som Hanna i Åsa Jinders musikal ”Det hände i Hårga”.

2016 nominerades Viktoria i hela 18 kategorier vid den årliga prisgalan Indie Music Channel Awards i Los Angeles – varav hon tog hem segern i sju klasser, bland annat ”Årets album”.

Sedan dess har vi kunnat se Viktoria i den hyllade musikalkonsertturnén ”Från Broadway till Duvemåla”, som spelas runt om i Sverige inför fulla hus sedan våren 2016 – en föreställning hon även producerar – samt i den svenska uppsättningen av Broadwaymusikalen ”Broarna i Madison County” som har premiär på Maximteatern hösten 2018.

www.viktoriatocca.com

MALENA TUVUNG var i unga år en lovande konståkningstalang. Trots en minst sagt lyckad satsning inom sporten kände dock hon att det var scengolvet som lockade mest. Under åren 1996-1999 utbildade hon sig därför på Balettakademiens 3-åriga musikalartistlinje i Göteborg. Direkt efter examen fick hon anställning på Skaraborgs Länsteater innan flyttlasset gick till Gran Canaria för arbete på Garbo’s som solist under 5 år. Längtan efter Sverige gjorde sig dock påmind och när Malena fick tillfället att göra Miss Bell i musikalen Fame med 2Entertains Sverigetuné var beslutet enkelt. Cabaret Lorensberg lockade sedan hem henne till Göteborg igen, där det blev hela 3 år som solist i olika uppsättningar.

Från Göteborg styrde sedan karriären till havs med Colorline Cruiseship som solist för 2Entertain, vilket blandades med olika gig såsom invigningen av Gothia Cup. När det var dags att mönstra av öppnades dörren till Göteborgsoperan och My Fair Lady där det fanns en ensembleroll samt cover för Eliza, en insats som resulterade i ytterligare två uppsättningar på samma scen – Mary Poppins och Romeo & Juliet. 2009 fick Malena erbjudandet att göra rollen som Grizabella i musikalen Cats på Cirkus i Stockholm, vilket hon givetvis tackade ja till med glädje. Samma år medverkade hon dessutom på Allsång på Skansen samt deltog vid invigningen av Gamla Ullevi, bland mycket annat.

Sedan dess har man bland annat kunnat se Malena i Trollflöjten på GöteborgsOperan, som en av solisterna i den hyllade musikalkonsertturnén Från Broadway till Duvemåla, samt i soloföreställningen Evergreen – en hyllning till Barbra Streisand.

www.malenatuvung.se

HANNA BOQUIST är nyligen utexaminerad musikalartist från Balettakademien i Göteborg. Hon sågs senast som Nathalie i musikalen ”All Shook Up” på Kristianstads Teater. Innan dess har hos spelat roller som Cathy i musikalen ”The Last 5 Years” på Varbergs Teater, Rizzo i ”Grease” och titelrollen i ”Evita”.

Hanna har även arbetat som frilansande sångerska sedan 2010 och därmed stått på stora som små scener runt om i Sverige både som popartist, musikalartist och konferencier i olika sammanhang.

2016 mottog hon Från Broadway till Duvemålas Musikalstipendium och under våren 2017 kunde hon ses som gästsolist vid ett flertal av konserterna på deras turné runt om i Sverige.

Under hösten 2018 kunde man se Hanna både i ensemblen och som understudy till rollen som Marian i den svenska uppsättningen av ”Broarna i Madison County” på Maximteatern i Stockholm och Slagthuset i Malmö.

www.hannaboquist.com